torstai 25. lokakuuta 2012

Elias 5kk ja neuvolakuulumiset

Tänään matkattiin kello yhdeksäksi neuvolaan. Yleensä mennään vaunuillen, mutta tänään oli poikkeus ja hypättiin auton kyytiin kun isimies sairastaa äärimmäisen kovaa flunssaa ja joitui hakemaan sairaslomaa. Neuvola siis on terveysaseman yhteydessä.

Neuvolassa sai kyllä olla niin hirmuisen ylpeä äiti omasta pienestä pojastaan taas että! Alkuun juteltiin niitä näitä ja terkkari ohjeisti aloittamaan lihat ja viljatuotteet. Elias sai myös oman hienon hammasharjan mukaan, jota iloisesti piteli heti käsissään. Otettiin perinteisesti mitat ja sen jälkeen Elias pääsi hetkeksi lattialle patjan päälle leikkimään. Hienosti näytti neuvolatädille kaikki taidot, pyöri ympyrää kun mikäkin hyrrä, kääntyili hienosti joka suuntaan ja näytti jopa miten hienosti harjoittelee ryömimistä. Se onkin meillä uusi hauska juttu. Vähän päästään jopa jo eteenpäin. Sen lisäksi Elias jykevästi pamautti itsenä seisomaan kun selinmakuulla täti otti käsistä kiinni. Istuma-asentokin näytti kuulemma jo hyvältä. Näiden jälkeen olikin vuorossa inhottavat piikit ja viimenen annos rotavirusrokotetta. Itkuhan siitä pääsi, mutta onneksi unohtui yhtä pian kun alkoikin. 
(edellisellä kerralla lääkäri höpisi siitä fysioterapian tarpeesta Eliaksella ja kysyin sitä neuvolatädiltä että mikä juttu se oikeen oli, niin täti sanoi vaan siihen että en tosiaan tiedä mitä se lääkäri on ajatellut, mutta tällä pojalla on kyllä sellaisen tarve kaukana. Älä siitä murehdi.)


" Virkeä poika. Katselee tarkasti. Motorisesti todella aktiivinen; pyörii lattialla, kääntyilee ja harjoittelee ryömimistä. Kasvu ok. Hyvin syö. "

Pituus: 67,4cm (65,8cm)
Paino: 7360g (6940g)
Pipo: 43,1cm (42,2cm)


* Seistään hienosti tuettuna
* Istutaan hienosti tuettuna
* Harjoitellaan itse istumaan nousemista (vahingossa)
* Harjoitellaan ryömimistä ja hieman jo päästään eteenpäin
* Konttaus asentoon pyrkiminen
* Kiljutaan ja karjutaan

Tässä siis muutamia asioita, joita on viimeisen kuukauden aikana tehty :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti