perjantai 26. kesäkuuta 2015

Keskeneräinen makuuhuoneemme

Meidän hyvin keskeneräinen makuuhuoneemme. Olen sellainen kaikkimullehetinyt -tyyppi, mutta kun ei toi raha ihan puussa kasva niin pikkuhiljaa hyvä tulee. Vai miten se meni. Jokatapauksessa kuvat puhukoon puolestaan.


Tästä lähdettiin. Tämä kuva on asunnon esittely kuvista, eli vanhan asukkaan tavaroilla. Seinässä oli tuollainen hopea pohjainen kukkatapetti, jota en voinut sietää. Ja vanhaa lattiaa näkyy myös, perinteinen koivuparketti. Makuuhuoneemme on melko pieni, mutta ajaa asiansa oikein hyvin. vasen seinusta on kokonaan liukuovikaapistoa.


Jottei homma käynyt liian helpoksi tälläiselle tumpelolle ensikertalaiselle niin tapettia oli kaksi kerrosta. Ensimmäinen kerros oli vielä helppo, mutta toinen olikin sitten toista maata. Seinä on betonia ja betonin päällä ei ollut kunnon pohjamaalia tapetin pohjalla. Siinä sitten rapisi puolet seinästäkin mukana, kun minä olin asialla. Onnekseni seinäpinnasta oli tarkoituskin tulla hieman raffi, joten epätasaisuus ei haitannut. 


Tapettien poiston jälkeen vedin seinään valkoisen pohjamaalin. Siitä ei ole kuvaa. Sen kuivutta ryhdyin itse asiaan ja seinälle valikoitui Teknoksen kolibri maali tikkurilan värikartasta sävyllä laasti. Olin ostamassa Tunto hieno maalia, mutta se oli loppunut ja myyjä tarjosi minulle tämän vastaavana tuotteena. Telasin 1x1m alueita ja vetelin perässä isolla karkealla tapettiharjalla kuvioa märkään maaliin. Seinä sai tarkoituksella jäädä hieman läpikuultavaksi, jotta tulisi lisää elävyyttä pintaan. (kuvassa maali on osittain vielä märkä, joten näyttää todelisuutta epätasaisemmalta)


Viimeisenä vetelin vielä pintaan Taika helmiäislasyyrin hopean värisenä. Samaisella tapettiharjalla kutakuinkin pohjan jälkiä mukaillen. Tämä lasyyri tuo seinään hohtoa ja tulee parhaiten esille erilaisilla valaistuksilla. Itse tykkään lopputuloksesta paljon. Toki se on itse tehdyn näköinen ja löydän siitä paljonkin virheitä, mutta olen yllättynyt kuitenkin miten hyvin se onnistui näin ekakertalaisena. Kuvissa seinä ei oikein pääse oikeuksiinsa, on todellisuudessa musta paremman näköinen. Samalla maalasin ikkunaseinustan uudelleen valkoiseksi, jotta sain sen kirkkaammaksi. Vielä olisi tuo olohuoneen ja makkarin välinen seinä käsittelemättä. Siinä on sellainen hopeanharmaa kohokuvioinen tapetti. Se on ihan ok, mutta ei mielestäni sovi tuohon tilaan. Sen haluan vielä valkoiseksi, mutta se on hieman haastavampi homma minulle kun taas täytyy kaksi kerrosta poistaa tapettia ja seinä täytyisi saada tasoitettua sen jälkeen pinta.


Pahiten huoneessa on kesken kuitenkin itse sisustaminen. Seuraavana ostoslistalla olisi sängynpääty. Haaveilen valkoisesta keinonahkaisesta päädystä. En vielä tiedä, kokeilenko tehdä itse vai ostanko valmiina. Lisäksi kaikki tekstiilit tulee vaihtumaan. Uusi päiväpeitto, tyynyt ja verhot. Nämä ovat vain väliaikaiset hätäratkaisut mitä kaapista valmiina löytyi. Myös yöpöydät ja jotkut kivat sirot valaisimet. Ideoita olisi paljon, mutta katsotaan mihin se tästä lähtee muokkautumaan kun saa pikkuhiljaa uusia juttuja ostettua ja paikalleen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti