perjantai 23. marraskuuta 2012

Toivepostaus: Tarvikkeita vauvalle

Jo paljon ennen raskautta suunnittelin kovasti mitä tulevalle vauvalle tullaan ostamaan ja selasin nettiä hullun lailla etsien tietoa kaikista lastentarvikkeista. Saatoin käydä myös lastentarvikeliikkeissä katselemassa ja kokeilemassa erilaisia tarvikkeita, vaikka vauvasta ei ollut tietoakaan. Hullu vauvakuumekko oli?? Kun vihdoin ja viimein tulin raskaaksi oli mulle hyvinkin selvää mitä ostetaan ja malttamaton kun oli niin lähes kaikki oli jo ostettuna ja valmiina puolenvälin paikkeilla, heh. Monista tavaroista käytiin M:n kanssa kiivasta keskutelua kyllä, etenkin vaunuista. Oltiin vaihtamassa juuri autoa (viikkoja taisi olla jotain 16), ja autokaupoilla sitten toin asian harvinaisen selväksi että auto valitaan myös niin että minun vaunut (joita ei vielä oltu ostettu) mahtuvat varmasti autoon. Varmistin tämän niin että koeajon aikana kurvattiin lastentarvikkeeseen ja sovitettiin vaunut sinne....... :D Minun sanani oli kuitenkin tässä se painavin ja varastin itselleni viimeisimmän päätösvallan mitä ostetaan. Nyt jälkeen päin olemme molemmat kuitenkin enemmän kuin tyytyväisiä ostoksiimme!

Vaunut:


Emmaljunga Edge Duo Combi
Alumiinirungolla, väri Capri Black

En ole vielä keksinyt moitittavaa. Ensimmäiset 5kk oli kova koppa käytössä, Elias mahtuisi siihen edelleen mutta ei viihtynyt siinä enään. Ison kokonsa puolesta toimi hyvin matkasänkynä eikä ollut edes kesällä kuuma. Vaikka vaunut on isokokoiset, mahtuu ne meidän mini hissiin sekä sedan-mallisen auton takakonttiin. Myöskään kauppakeskuksissa/kaupoilla en ole kokenut isoa kokoan mitenkään ongelmaksi. Mun mielestä kevyet työntää, todella helppo ja nopea laittaa kasaan ja kevyet nostaa autoon (muista rungoista en tiedä, mutta tämä Alu-runko on ainakin kevyt). Omgelmitta on kuljettu maastossa kuin maastossa. En vaihtaisi.

Turvakaukalo:


Brio Primo + isofix

Tästä mulla ei oo oikeestaan muuta sanottavaa kun että isofix on maailman paras keksintö. Nykyään se kyllä taitaa olla kaikkiin malleihin melkeimpä saatavilla ja ilman sitä en kaukaloa ottaisi. Tietenkään se ei kyllä käy joka autoon, varsinkaan vanhempiin. Näissä olis ollut todella paljon valinnanvaraa, mutta en kyllä muista syytä miksi tähän päädyttiin. Tyytyväisiä ollaan kuitenkin oltu. Ehkä vähän ahdas tai nyt alkaa käydä pikkuhiljaa ahtaaksi..

Sitteri:


Baby Björn balance - sitteri

Monet oli sitä mieltä, että sitteri on turha kapistus ja ei sitä tarvitse. Näin se ehkä onkin, tai sanotaanko näin että ilman sitäkin pärjää, mutta kyllä mä olen tyytyväinen että se meillä on. On helpottanu TODELLA paljon yksin vauvan kanssa ollessa, kun siinä on viihtynyt ne ajat että itse saan syötyä tai tehtyä vaikka ruuan. (Tavallisessa sitterissä ei viihtynyt ollenkaan kun kylässä on kokeiltu) Tässä Elias siis oppi jo pienenä itse keinuttamaan itseään ja nyt jo vetelee hirveitä vauhteja ja jaksaa edelleen siinä nauraa. Niin ja voi säätää kolmeen eri tasoon, että käy jo ihan pienellekkin. Hyvä ostos oli!

Itkuhälyttimet:

Philips Avent SCD600/00 - videoitkuhälytin

Nämä ostettiin oikeastaan vain yhtien juhlien takia. Pidettiin siis pihalla ja oli melko kovaääniset juhlat ja Elias sitten laitettin yöunille viereiseen mökkiin jotta sai nukkua poissa meteliltä. (matkaa oli siis 100m) Nämä halusin, jotta voisin Eliaksen nukkumaan menon jälkeen vielä hetken aikaa seurustella muiden vieraiden kanssa ja voin pitää mielenrauhani kun näin Eliaksen ihan kokoajan eikä tarvinnut pelätä että jos vaikka ääni ei kuulukkaan tai jotain. Oli nämä senkin jälkeen kyllä käytössä, mutta en perus käytössä (lapsi nukkuu pihalla) kokenut videoa kovinkaan tarpeellisena. Tuotteena kuitenkin hyvä ja toimiva, ei moitittavaa.

Bumbo:


Hyvä keksintö, mutta meille oli turha. Elias ei viihtynyt siinä puolta minuuttia pidempään, kun liikkuminen siinä oli oikeestaan mahdotonta. Niille jotka käy esimerkiksi vauvauinnissa, niin ihan huippu jos lapsi viihtyy, kun ei haittaa vaikka kastuu. Tähän oli tarjotinkin ja siinä helppo syöttää ja tuoli helppo puhdistaa. Meillä ruokailut sujui hyvin sitterissä (sujuu edelleen).

Hoitopöytä:

Meillä oli ainoastaan hoitotaso pinnasängyn päällä. Pöytä olisi vienyt paljon tilaa valmiiksi pienessä makkarissa ja automaattisesti päädyttiin tähän ratkaisuun. Toimi meillä hyvin ja ilman en olisi halunnu olla niitä ekoja kuukausia vastasyntyneen kanssa. Nyt ei ole ollut enää aikoihin käytössä, koska mun mielestä oli hankala heti kun Elias alkoi olla siihen hirmu pitkä. Vaipat vaihtuu kätevästi kyllä lattiallakin nyt kun on jo vähän isompi.

Ei nyt tullut mieleen muita mistä olisi ollut hyvä kirjoittaa, tai en ole ihan varma että mitä kaikkea tietoa tältä postaukselta haluttiin. Mutta tässä nyt jotain ja saa kysyä jos tulee kysyttävää jostain tarvikkeesta :) 

10 kommenttia:

  1. Eipäs meillä ookaan mutten nuo vaunut, vaan CityCrossit! Mutta sama kuosi siis! ;)
    Ja on muuten sama kaukalo+telakka saman värisenä, sama sitteri eri kuosilla ja tietty myös bumbo vihreänä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No melkein kuitenkin ;) Nää on kyllö juu sellasia tarvikkeita mitkä nykyään aika monelta löytyy ja hyväksi todettuja! :)

      Poista
  2. Meillä oli sama turvakaukalo, mutta jouduttiin nyt vähän aikaa sitten ostamaan uusi isompi kaukalo, kun Mikael ei mahtunu enään tuohon Brion. Hartiat oli liian leveät ja varsinkin toppis päällä jäi hartiat ihan lyttyyn ja sillä oli tosi huono olla. Jalat tuli myös tooosi paljon yli ja sillä oli huono olla auton kyydissä siinä :S
    Bumbo meillä myös on, mutta meille kans ihan turha. Aivan käyttämättä jääny koko höskä.
    Sama sitterikin löytyy ja paras keksintö ikinä! Ei me oltais pärjätty ilman :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin vähän jänskättää joudutaanko ostaa vielä isompi ennen kuin istuimeen siirrytään. Täällä päin ku on vielä niin lämmin, että meillä ei vielä toppavaatteet oo käytössä niin menee siihen ihan ok. Toki jalat tulee yli.. Istuin joka meille tulee niin siihen saa kyllä siirtyä jo 9kg kohdalla, että täytyy kattoa nyt että josko Elias ottais sen painon pian kiinni niin ei tarvs tähän väliin mitään ostaa.. :S Joo on toi sitteri kyllä huippu! :D

      Poista
    2. hassua....googletin "vauvalle tarvikkeita" ja löysin tieni tähän postaukseen!! :D outoa, että meidän vauvat ei oo enää vauvoja!!

      Poista
    3. :D No sanos muuta!! Ihan liian äkkiä tämä aika kuluu...

      Poista
  3. Moi! Löysin kivan blogisi nyt ensimmäistä kertaa, vaikka vauvablogeja on tullut aika paljon seurailtua:) Oli mukava lukea tästä postauksesta, etten ole ainoa, joka jo ennen raskautta on ottanut kaikesta mahdollisesta selvää. Meillä tuo vauvan saaminen on kestänyt luvattoman kauan, joten aikaa on ollut.. Paljolti samanlaisia valintoja kuin minun suunnitelmani:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tervetuloa lueskelemaan :) Kiva myös minun puolestani tietää, etten ole ainut joka näin tekee! Paljon tsemppiä ja jaksamista vauvan yritykseen :)

      Poista
  4. Hei Ansku!
    Hauska sattuma; katseltiin miehen kanssa näitä vaunuja, mitä olit ilmeisesti myymässä eteenpäin mustassapörssissä? Ootko siis sama henkilö? :)
    Voitko olla muhun yhteydessä asian tiimoilta; Lotta.maria.sjoberg@gmail.com
    Hassua kyllä :D
    Terv.Lotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Vaunut olivat myynnissä facebookissa ja parin päivän ajan huuto.netissä, valitettavasti ne ehtivät jo mennä :/ Mutta mustassapörssissä ei ole kyllä ollut :o

      Poista