perjantai 17. elokuuta 2012

syys- ja talvivaatteet

Olen miettinyt pääni kohta puhki koskien Eliaksen välikausi- ja talvivaatevarustusta. Se on selvää, että haluan ostaa laadukasta, mutta mikä on sitten parasta noin pienelle vauvalle. Ensin ajattelin syksyksi jotain vanuhaalaria, mutta kun tarkemmin aloin ajattelemaan niin eihän se mitään tuulta pidä niin riittääkö se. Tavallinen vk-puku taas jotenkin tuntuu hullulta pikkuvauvalla joka pääasiassa ulkoillessa on vaunuissa. Kolmas mitä mietin olisi jonkunlainen windfleece puku, mutta kuinkahan lämpösiä ne sitten on, vai onko ne enemmän tarkoitettu jonkun vk-kuoritakin alle? Auttakaa kokematonta hädässä.... Vai pitäisikö olla tavallinen fleecepuku ja vk-puku?

Ticket To Heaven vk-puku - kuva täältä
Polar O Pyret Windfleece - kuva googlettamalla




















Talveksi tietenkin aion hankkia talvihaalarin. Äp-pakkauksen haalari ei miellytä mua laisinkaan ja se saa jäädä varapuvuksi. Tässäkin asiassa olen kuitenkin antanut aivonystyröille kyytiä, kun mietin että no minkälainen haalari. Käytännössähän sen ei tarvitsisi olla vettä pitävä, koska sillon ei varmasti vielä lasketa pyllymäkeä tai rymytä maassa. Sitten kuitenkin ajattelen karmivasti että talvi venyy pitkälle aiempien vuosien tapaan ja maaliskuussa on vielä lunta ja kunnon pakkaskelit, silloinhan mun pieni vauva on jo 10kk ja varmasti osaa konttailla ja opettelee mahdollisesti kävelemään. Silloin en usko sen viihtyvän kaikkea sitä ulkoilun määrää pelkästään vaunuissa.. Onko tällänen vettä hylkivä/veden pitävä talvihaalari sitten epämukava vauvalla?? Toinen asia mikä suuresti vaivaa on koko. En halua että Elias hukkuu pukuun jonka ostan, tuo venyy pituutta niin kovaa vauhtia, että mahtuuko alkutalven puku enään lopputalvesta??

Molo kids- ja Minymo talvihaalari. Kuvat googlettamalla

Pitäs vissiin miettiä jotain tossuja, tumppuja pipoja sun muitakin.. Kenkiä ei taideta vielä tarvita, tai ehkä sillon joskus ihan lopputalvesta voi olla mahdollista mutta se katsotaan sitten silloin. Tästähän iskee stressi.

Kokemuksia tai mielipiteitä kaivataan?!?

6 kommenttia:

  1. Mä ajattelin, että syksy pärjätään ihan fleece- ja vanuhaalarilla. Kun eihän tuo pikkutyyppi ole pihalla kuin vaunuissa, jossa on vaunupussi + rattaissa on lämpöpussi ja sen aikaa on sylissä, kun siirrytään sisältä autoon tai toistepäin. Talveksi ostan toppapuvun. Jos fleecehaalri tuntuu muka liian kylmälle, niin laitan alle pakkauksessa tulleen villahaalarin. Mutta jos niin on, että fleecehaalarilla ei pärjää, niin silloin taitaa olla aika siirtyä toppapukuun :)
    Itse oon ainakin nähnyt noin pienelle vauvalle välikausihaalrin oston turhaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, munkin mielestä vk-puku tuntuu hullulta pienellä vauvalla, mutta itse olen sellanen vilukissa ja en ikinä selviäis fleecellä syksyllä :D Mutta enpä ajatellut sitä että voihan siellä vaunuissa sit olla lisälämmikettä, vähintäänkin se makuupussi.. Ehkä se vk-puku olis parempi ostos vaikka sitten vasta kevääksi kun osaa itse liikkua. Pitää miettiä.. :)

      Poista
  2. Meillä on syksyksi ihan vaan vanupukuja kun ei tollanen pieni just oo kun vaunuissa ja siellä on vielä makuupussi niin ei kaipaa musta mitään vk-pukua :) Kevääksi sitten hankittava välikausipuku kun alkaa ikää olla sen verran, että maassa hengailukin voi kiinnostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä mäkin alan nyt kallistumaan siihen suuntaan ja jätän tuo ticketin hankinnan kevääksi :)

      Poista
  3. Windfleecejä olen kuullut kehuttavan paljon. Meillä on vauvalla ollut vk-puku joka on ajanut asiansa hyvin.. Toki meidän poikanen on pari kk vanhempi, ja hän kyllä viihtyy mm. Sylissä ulkona ja saattaa olla että rattaita joudutaan jo kokeilla, jolloin sinne mielestäni vk-puku parempi. Aloita talvi äphaalarilla, ja jos jää pieneksi niin osta toinen? Se kuitenkin todennäköisesti kestää vain yhden talven..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se windfleece mua kiinnostaiskin kovasti, en oo meinaan koskaan "livenä" nähnyt kyseisiä pukuja. Täytyy käydä katsomassa jos jostain löytys, ainaki P.op:llä näyttäs olevan. Sen kuitenkin päätin et se vk-puku saa jäädä sit kevään ostokseksi :) Ja talveksi löysin jo puvun jonka ostan, käytiin jo sovittamassakin! :)

      Poista