torstai 2. elokuuta 2012

Muuttokuume

Tahdon muuttaa, nyt heti. Tässähän asunnossa ei käytännössä ole mitään vikaa, mahdutaan tänne ihan hyvin vielä, eikä tää ole mikään rähjänen luukku. Mutta tää on kerrostalossa ja ollaan vuokralla, eikä seutukaan oo sellanen mitä haluaisin. Tahtoisin kovasti sisustaa laittaa tapettia ja maalailla, mutta se on ihan turhaa.

Ollaan ajateltu, että ens kesänä tai viimeistään talvella me ostetaan ihka oma talo. Rivitalo, paritalo tai omakotitalo. Mua vaan vähän hirvittää kuinka isoa lainaa meille suostutaan myöntämään, etten joudu pettymään jos en saakkaan sitä mitä haluan ;)

Mulla on aika paljon vaatimuksia sille kodille ja tärkein niistä varmaanki on se että keittiö ja kylpyhuone on remontoituja/sellasia joista varmasti pidän, koska silleenhän me en remontoida osaa. Maalipintoja voin kyllä sutia, mutta muuhun musta ei varmaan hirveesti ole.

vähän sinne päin..
Haluaisin että keittiössä olisi valkoiset korkeakiilto kaapistot ja että ruokailutila yhdistäisi keittiön ja olohuoneen. Olohuoneen tulee olla aika iso, koska meidän sohva on valtava enkä siitä luovu koska se on ihana. Myös tyylikäs ja moderni takka halutaan, mielellään valkoinen. Laminaatti/parketti lattiat, eteisessä ja keittiössä kivilattiasta ei ole haittaa. Vähintään kolme makuuhuonetta, että on sitten mahdollisesti toisellekkin lapselle oma huone. Ei haittaa vaikka olisi neljäkin makkaria, koska vieras/tietokonehuone olisi plussaa. Kodinhoitohuone ehdoton, sellanen tilava mihin mahtuu myös ne pyykit kuivumaan ja säilömään, koska en voi sietää sitä että pyykit kuivuu olohuoneessa tai makkarissa kaikkien näkösällä. Autokatos/talli, mua se ei kiinnosta mutta miehelle ehdoton. Myös joku ulkovarasto olisi kiva, mihin saa talveksi pyörät sun muut säilöön. Niin ja se hintakaan ei sais olla niin hirveen suuri. Asuinpaikasta ollaan pikkusen valmiita tinkimään, koska niiltä alueilta mihin ensisijaisesti haluttais niin sellasten meidän vaatimusten mukaisten asuntojen hinnat huitelee siellä 400 000€. Unelma olisi paikka, jossa on maaseudun omaista rauhaa, mutta palvelut on lähellä ja julkinen liikenne kulkee. Sipoossa olisi muutamia sellasia alueita esimerkiksi.

Mulla on jo miljoona erilaista sisustusvisiota mitä haluan toteuttaa ihka omassa kodissani enkä enää jaksa odottaa että voidaan muuttaa. Eniten odotan sitä että saan tehdä pojalle ikioman huoneen. En kuitenkaan usko että tällä hetkellä saataisiin kunnon asuntolainaa kun mä olen näillä minimini tuilla, joten taidan joudua vielä odottamaan.....

Tulipas sekava sepustus, enkä löytänyt jostain syystä yhtään sellasia täydellisiä kuvia joten jätin ne pois, pahoittelut!

2 kommenttia:

  1. Ehkä liian henkilökohtainen kysymys, mutta onko teillä paljon säästöjä? Yleensähän asuntolainaa ei myönnetä ellei ole vähintään 5-10% asunnon hinnasta. Vai onko teillä takaajat? Sinun vanhempasi? Miehesi vanhemmat? Miehelläsi on varmaan vakituinen työpaikka, koska sekin on yksi ehto lainan myöntämiselle.

    Tämä säästöjen puuttuminen on meidän suurin kompastuskivi, itsekin haaveillaan omasta kodista. Meillä molemmilla on vakituiset työpaikat, eikä lapsia, joten säästämiseen on hyvät puitteet, kun menot on pienemmät kahdestaan. Vaikka hitaasti se menee...

    VastaaPoista
  2. Meillä on molemmilla vakituiset työpaikat :) Sen lisäksi on sellanen ASP-tili ihan lainaa varten, muttei säästöt niin suuret vielä tosin ole mutta jotain kuitenkin. Olemme pankissa jo aiemmin käyneet tiedustelemassa ja saisimme ilman takaajiakin lainaa, mutta summa ei välttämättä ole riittävä. Ensi kesänä kun lähdetään lainaa uudestaan kyselemään ja hekemaan niin säästöjä on toki enempi, mutta ehdotkin voivat olla erilaiset. Mutta se selviää myöhemmin. Tarvittaessa meillä on kyllä takaajia.

    VastaaPoista