torstai 30. toukokuuta 2013

Neuvolaa ja kuvia!

Eliaksella oli tiistaina 1-vuotisneuvola. En aikaisemmin siitä ehtinyt kirjoittelemaan, kun toinen on ollut rokotteista johtuen niin reppana. Kuumetta melkein 40 astetta pari päivää. Eilen nukahti lattialle ja sen lisäksi nukkui 3,5h päiväunet. Huomaa että hieman on ollut veto pois. Nyt alkaa kuitenkin näyttää paremmalle jo, ja täällä vipeltää oikein vilkas tapaus! 

Olimme ensimmäistä kertaa täällä Keravalla neuvolassa. Vaikutti oikein mukavalta paikalta. Kaikki meni ja hyvin ja oli niin kuin pitääkin. Elias reippaasti leikki ja touhusi vastaanotolla ja näytti taidokkaasti kaikkia taitojaan. Kehuja sateli paljon ja sai taas olla oikein ylpeä. Rokotteista pääsi pienen pienet itkut, mutta hellällä halilla ne unohtui alta aika yksikön. 

1-vuotis mittoja (suluissa 8kk):
paino: 9450g (8380g)
pituus: 77,1cm (71,4cm)
pipo: 47cm (45,3cm)

Mitäs se meidän taapero sitten osaakaan? Elias ei vielä kävele, opettelee kyllä kovasti ja ennätys on 7-askelta. Ei näytä kyllä pitävän mitään kiirettä, että saa nähdä koska kunnolla saa jalat alleen. Konttaamalla ja karhukävelyllä siis liikkuu - ja kovaa muuten menee. Elias kiipeää lähes minne vain. Tasoille, sohville, pöydille yms. Yhtenä päivänä ehdin juuri ja juuri napata kiinni kun oli raahannut emännänjatkon tiskipöydän eteen ja kiikkui sitä pitkin lavuaariin.. Ihanana uutena taitona on tullut alas laskeutuminen. Lähes poikkeuksetta Elias tulee hienosti pylly edellä alas paikasta kuin paikasta. Elias taputtaa, vilkuttaa, heittää palloa. Osaa laittaa palikoita laatikkoon (pyöreä ja neliö menee hienosti omista koloistaan), irrottaa legot toisistaan, yrittää rakentaa palikkatornia vielä kyllä huonolla menestyksellä. Sanoja ei vielä tule, mutta ymmärrystä hienosti. Elias näyttää pyydettäessä mm. missä lamppu, pallo, auto, äiti, isi, tutti, kukka. Osaa antaa tavaran pyydettäessä. Ymmärtää kun sanotaan vaihdetaan vaippa, mennään syömään, lähdetään nukkumaan, puetaan päälle. 

Elias juo tavallista maitoa ja meidän kanssa pääasiassa samaa ruokaa. Harjoittelee paljon itse syömistä. Ei ihan vielä osaa itse täyttää lusikkaa, mutta ohjaa sen kuitenkin itse hienosti suuhun. Käsin syö pääasiassa. Päivin Elias juo joko pillillä tavallisesta mukista tai joskus nokkamukista tai hörpyttämällä. Päiväunia nukutaan edelleen kahdesti päivässä poikkeuksia lukuunottamatta.

Tässä samassa siis otoksia Eliaksen 1-vuotiskuvauksesta, sekä perhekuvauksesta. Kaikki kuvat on ottanu Juha Somby.

7 kommenttia:

  1. Saippuakupla kuva on tosi ihana :)

    VastaaPoista
  2. Aaaapua, ihania kuvia!!! <3 Sama juttu tuon kävelyn ja kiipeilyn kanssa meillä :) Ja muutenkin kuulostaa taidot ja osaamiset hyvin tutuilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oli siellä sittenki muutamia ihan onnistuneita otoksia vaikka pelkäsin melkosen lailla mitä niistä tuli!
      Joo aika samaan tahtiin nämä pienokaiset menee, teillä vaan Miksu on tuossa puheen kehityksessä hienosti edellä! :)

      Poista
    2. Niin nojoo! Tuo puhe menee tosiaa vähä eri tahtiin :) Mutta muuten :)

      Poista
  3. Ihana toi viimeinen kuva "isi, mene pois, nyt mä oon äitin kanssa"-meiningillä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mustakin se oli aika hauska! :D Eliaksen ilmekkin on vielä oikeen korostamassa sitä ;)

      Poista