torstai 19. heinäkuuta 2012

Nukkumatin mailla

Ensimmäiset viikot syntymästä poika käytännössä vain nukkui ja heräsi välillä syömään, ja niinhän se tuppaa vastasyntyneillä menemään. Silloin siis aina nukahdettiin syliin kesken ruokailun. Sylistä pystyi aina huoletta nostamaan pojan sänkyyn ilman että hän olisi reagoinut siihen mitenkään.
Siitä meinasi jäädä "paha tapa", nyt kun poika on jo hieman isompi ja päivisin viettää aikaa paljon enemmän hereillä kuin nukkuen. Tällä tarkoitan sitä, että kun poika oli alkamassa yöunille odotettiin niin kauan että se nukahtaisi syliin hyssyttelemällä. Silloin illat oli aika suurta taistelua, koska aina kun poika vihdoin syliin nukahti ja sen siirsi omaan sänkyyn, hän havahtui siihen ja sama rumba alkoi alusta.

Sairaalassa 4vrk ikäisenä

Kun poika lopulta nukahti tarpeeksi sikeästi ja sen sai siirrettyä omaan sänkyyn hän nukkuikin hyvin tyytyväisenä. Ensimmäisen viikon ajan jouduimme herättelemään kolmen tunnin välein syömään, mutta siitä eteenpäin poika on herännyt ainoastaan kerran yössä, jolloin nukkuu siis kaksi n. 5h pätkää. Yöt ovat siis olleet todella helppoja alusta asti. Ongelmana onkin nyt viime aikoina ollut se nukkumaan meno.

Juuri kotiuduttu sairaalasta 6vrk ikäisenä

Aloin miettimään asiaan erilaisia vaihtoehtoja, miten pojan saisi helpommin nukkumaan kun selvästi kuitenkin on iltaisin aivan rättipoikki väsynyt. Saman aikaisesti mietin sitä, millaista meillä tulee olemaan kun poika on 5v ja on alusta asti hyssytetty ja heijatty sylissä uneen.. mitä luultavimmin poikaa saisi hyssytellä vielä silloinkin.

Päädyin siis kokeilemaan miten poika reagoi siihen, että se vain illalla maidon jälkeen nostetaan omaan sänkyyn, annetaan tutti suuhun ja jätetään hereille sänkyyn.
Kahtena ensimmäisenä kokeilu yönä sain käydä antamassa tutin suuhun n.15 kertaa uudelleen, koska sängyssä vain kitistiin.. Ajattelin etten luovuta, poika ei kuitenkaan itkenyt sängyssään hysteeristesti. Kitisi vain vähän ja rauhoittu kun antoi tutin ja lopulta näiden usean kerran jälkeen nukahti. Nyt kokeilua on jatkunut reilu viikon verran ja tämän kahden ensimmäisen yön jälkeen tutin on saanut käydä antamassa 1-5 kertaa uudelleen ja se on tapahtunut max. puolen tunnin sisällä. Olen siis erittäin tyytyväinen. Sen lisäksi tämän jakson aikana kun näin on toimittu, niin se yksi ainoakin yösyöttö on jäänyt pois ainakin nyt kolmena viinmeisimpänä yönä. Liekö sitten tällä nukkumisjärjestelyllä siihen oikeasti mitään vaikutusta, mutta en kyllä valita laisinkaan.

Meillä jatketaan nukkumista nyt näin ja toivon että se sujuisi yhtä hienosti kuin tähänkin asti! :)

Päiväunilla 7vk ikäisenä


Huomenna onkin tiedossa paljon tekemistä. Aamulla on pojan 2kk neuvola, päivällä mennään tapaamaan ristiäispappia, kastemekkoon pitää omella rusetti kiinni, kaikkien meidän juhlavaatteet täytyy silittää, muffinssit leipoa valmiiksi ristiäisiin ja M:n hiuksetkin täytyisi värjätä.. Yritän kuitenkin huomenissa palata vielä neuvolakuulumisien parissa! :)

2 kommenttia:

  1. Meillä poika nukahti alkuviikot melkeinpä syliin tai sitteriin ja nyt viime viikolla otettiin asiaksi, että nukahtaisi itse omaan sänkyynsä. Ekana iltana sai käydä tuttia tyrkyttämässä -> huolii tai ei huoli, kun on vähän huono syömään tuttia. Mobilea pyöritettiin ja harsoa vähän kasvoille niin nukahti sinne itsekseen :) Myös toisena iltana nukahti hyvin ja kolmantenakin, toki siinä hetki meni :) Nyt ollaan vähän lipsuttu tosta omasta sängystä mahavaivojen takia..auts! Tuolla se poika nytkin nukkuu meidän sängyssä..:D Noo, huomenna taas omassaan toivottavasti!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että muillakin yritetään laittaa itsekseen nukkumaan :) Mun mielestä on kyllä ainakin ihan ymmärrettävää että jos toisella koskee masuun niin siitä hieman lipsutaan, onhan se silloin paljon vaikeampaa ja inhottavaa sille lapselle vaikkei sille oikein mitään voi.. Onneksi pojat on vielä niin pieniä, että varmasti sen taidon oppii vaikka joskus siitä vielä lipsuttaisiinkin!

    VastaaPoista