tiistai 29. tammikuuta 2013

Kahdeksankuinen

Meidän pienen pieni 4890g painava ja 55cm pitkä keijukainen on jo 8kk vanha. Tuntuu että vastahan M näpytteli viestiä lähimmille että ollaan matkalla sairaalaan. Nämä kuukaudet on vierähtänyt siivillä ja musta tuntuu, että mitä isommaksi Elias kasvaa niin sitä nopeammin aikakin menee. Kädet on päivisin niin täynnä touhua, ettei paljoa ehdi istahtaa. Nautin ihan suunnattoman paljon kotona olosta oman poikani kanssa ja pelkään jo nyt ensi syksyä, kun pitäisi palata työelämään.


8kk neuvolassa kaikki oli todella hyvin. Elias näytti hienosti tädille kaikki osamaansa taidot ja oli kovin vilkkaalla päällä. Kiipeili tapansa mukaisesti joka paikkaan, heitteli palloa ja ryntäili sen perässä. Kovasti olisi herralla ollut myös asiaa neuvolatädille. 

Mittoja 8kk iässä:
Paino: 8380g (7745g)
Pituus: 71,4cm (69,6cm
Pipo: 45,3cm (44,2cm)

"Vauhdikas liikkuja on. Nousee tukeen seisomaan ja ryömii kovalla vauhdilla. Kasvu ok. Iho pintakuiva, mutta ok. Omaa puhetta paljon. 10kk iässä hapanmaitotuotteiden aloitus."


8kk iässä Elias:

* Ryömii todella kovaa
* Ottaa muutaman konttausaskeleen 
* Nousee ketterästi tukea vasten seisomaan
* Kävelee pieniä matkoja tuen kanssa
* Leikkii lähes aina polvillaan tai konttausasennossa
* Hokee paljon erilaisia tavuja
* Hallitsee pinsettiotteen

Tässä nyt suurimmat taidot mitä mieleen äkkiseltään tuli. 
Elias on todella iloinen ja vilkas poika. Hetkeäkään ei ole aloillaan ja tekemistä pitää olla kokoajan. Kaikki kielletty kiinnostaa paljon ja Elias tietääkin valmiiksi milloin on menossa paikkaan johon ei saisi mennä. Odottaa kiltisti niin kauan kunnes kiellän ja sen jälkeen jatkaa matkaa. Ainut missä Elias osaa totella EI-sanaa, on tv:seen koskeminen. Siihen ei enää koske, kun tarpeeksi monta kertaa on kielletty. 

Jos Elias saisi ihan itse päättää kokonaisen päivän ohjelman, se menisi kuta kuinkin näin:
Koko päivä polskitaan kylvyssä ja välillä lämmitellään saunassa. Kun nälkä yllättää niin syödään päärynä- tai omenasosetta. Saunoessa saattaisi huikkasta myös pullollisen vettä. Vaippaa eikä vaatteita laitettaisi missään välissä päälle, vaan viiletettäisiin nakuna menemään koko päivä. Ne hetket kun pitäisi poistua vedestä tai saunasta, äiti voisi pomputtaa sylissä tai lennättää lentokoneessa!


On tuo poika vaan kertakaikkisen ihana! <3 

1 kommentti:

  1. Haastoin sinut: http://odottavamamma.blogspot.fi/2013/01/1111-haaste.html

    VastaaPoista