torstai 20. syyskuuta 2012

Bataattia sulle, herkkuja mulle

Mitään erikoista ei olla nyt alkuviikolla touhuttu, ollaan vaan oltu kotona ja uloskaan ei oo oikeen päästy kun on ollu super huonot ilmat (tänään siihen tulee onneksi muutos, kun ulkona paistaa aurinko!!). Eilen leivoin pitkästä aikaa daim-muffinsseja! NAM. Yleensä en siis koskaan leivo, koska olen maailman surkein keittiössä... 


Yksi mainitsemisen arvoinen asia on, että aloitettiin maanantaina todenteolla kiinteiden ruokien opettelu. Soseet aloitettiin bataatilla ja tein sitä itse. Helppoa oli ja nopeesti se kävi. Mulle on vielä ihan täyttä utopiaa oikeestaan kaikki niihin liittyvä, olen ihan pihalla niistä - myönnettäköön. Edetään kuitenkin hitaasti ja varmasti. Eliakselle maistuu bataatti todella hyvin ja söisi varmasti sitä paljon, mutta nyt ollaan pysytelty pienissä määrissä - tällä hetkellä masun pohjalle tipahtaa 2 jääpalakuutiollista päivässä. Mulla ei oo harmainta aavistusta kuinka nopeaa tahtia määrää voi nostaa, mutta pääasiassa se maito edelleen on. Eka syödään normaali satsi maitoa ja hetken päästä maistellaan sosetta. Tämä viikko mennään bataatilla ja ensiviikolla ajattelin ottaa kaveriksi porkkanan. Pikkuhiljaa alan myös hedelmiä maistattamaan rinnalla vaikka jo viime viikolla Elias saikin pienen maistiaisen mangoa.
Tästä aiheesta kaivataan kovasti kokemuksia ja vinkkejä!


Muita kuulumisia; Elias on alkanut vihdoin viihtymään pidempiä aikoja myös mahalteen.
Nyrkit on tuttuun tapaan kokoajan suussa ja kuola valuu niin paljon, että jouduin (pääsin) tilailemaan muutamia kivoja kuolalappuja/huiveja tai miksi niitä nyt ikinä kutsutaankaan. Kuolaa tulee siis niin paljon että paidat on herralla napaan asti märkinä kokoajan ja rintakehälle on alkanut tulemaan herkästi pikkunäppyä jos en kokoajan ole vaihtamassa kuivaa paitaa. Uskoisin siis että näistä huiveista olisi
hieman apua, niin ei sitten märkä vaate ole paljasta ihoa vasten ja paitojakaan ei tarvitse vaihtaa niin usein
Toinen ihan huippujuttu on myös tapahtunut. Meillä on alettu nukkumaan päiväunia! Vihdoin, ihanaa.
Rytmi on muodostunut päivisin aika selkeäksi ja päivään kuuluu kahdet päiväunet. Ensimmäiset nukutaan suunnilleen 11-14 välisellä ajalla ja kerralla herra vetää unta palloon pari tuntia. Toiset päiväunet on sitten iltapäivällä 15.30-17.30 välisellä ajalla ja silloin unta kertyy yleensä 1,5tuntia. Hurraa! Koputtaa puuta.. Päiväunien vastapainoksi yöunet ovat muuttuneet. Unille käydään jo kello 20 ja sängystä noustaa 7.30. Tämä ei onneksi haittaa, eikä ole valittamista kun unta kuitenkin kertyy runsaasti (äidille myös jos malttaa mennä ihmisten aikoihin nukkumaan....)

Mulla on tekeillä yks toivepostaus ja yks haaste, mutta ne vaatii molemmat paljon kuvia joten multa ne vie aikaa ja roikkuu tuolla luonnoksissa. Yritän niitä pikkuhiljaa tehdä ja ne on kyllä tulossa ;)

4 kommenttia:

  1. Moi, tosta ruokailusta.. ollaan kanssa Mikaelin kanssa aloitettu kuukausi sitten kiinteät ruuat (reilu 4kk iässä). Aloitettiin niin että ensin perunaa 1xpv reilu viikon verran ja aina ruuan päälle imetin, mitä vielä jaksoi imeä. (Näin maidontuotantokin hiipuu itsellään kun juo vähempi aina kerrallaan).

    Maissia kannattaa kokeilla, se on vähän allergisoiva ja aika moni lapsi tykkää, kun on niin makeaa. Saa kaupan pilttihyllyltä soseena. Sitä annettiin toinen viikko ja nyt on menossa porkkana-perunasose, olen antanut myös hedelmäsoseita. Bataattikin on tosi hyvä ja kukkakaalit sun muut.

    Hyvä rytmi esim kuukauden kiinteiden syömisen jälkeen on 2 annosta kasvissosetta esim aamulla ja illalla ja päivällä hedelmäsose. Puuroakin voi antaa 5kk alkaen. (Kaura on hyvä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta! Tollasta rytmiä olinkin vähän ajatellut. Nyt vielä mennään vain kerran päivässä :) Miten nopeesti te aloitte nostamaan soseen määrää? Tai paljonko nyt kuukauden jälkeen syö kerralla kasvista ja hedelmää? :)

      Poista
  2. Meillä menee kasvissosetta nyt puoli purkkia kerralla, eli purkillinen päivässä ja yhden purkillisen vetää hedelmäsosetta. Mietin kyllä että voisin nostaa tuota kasvissoseen määrää, jos jaksaa syödä. Niin ja puolenvuoden iässä voi antaa sitten jo liharuokia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei :) Auttaa paljon kun kuulee muiden kokemuksia näistä kun kaikki on vielä niin opettelua!

      Poista