lauantai 13. kesäkuuta 2015

3-vuotias

Eliaksella tuli kolme vuotta mittariin jo 25.5. Muuttokiireistä johtuen, päästiin kuitenkin vasta tällä viikolla neuvolaan täällä uudessa paikassa ja synttäreitäkin ehditään juhlia vasta huomenna. Oli kuitenkin kivempi järjestää juhlat vasta nyt, kuin vanhassa kodissa muuttolaatikoiden keskellä tai täällä uudessa kodissa remontin keskellä. Vielä täällä on vähän kesken eräistä, mutta kehtaa kuitenkin jo vieraita ottaa vastaan. Mutta mennään asiaan, minkäslainen kolmevuotias meillä asustaakaan?


Vauhdikas rämäpää jos lyhyesti pitäisi kertoa. Elias on vilkas ja energinen, niin kuin yleensäkkin kai nämä kolmevuotiaat tahtoo olla. Uhmakausia on tullut ja mennyt. Tällä hetkellä on kohtuu helppo vaihe sen suhteen menossa. Mitä nyt välillä kaupassa käyntiä säestää huutoraivarit, jos ei olekkaan namipäivä.
Pohjimmiltaan on kuitenkin hirveän herkkä ja kohtelias. Elias on heti ensimmäisenä aina puhaltamassa ja lohduttamassa jos jotain sattuu. Muistaa aina automaattisesti pyytää anteeksi jos vahingossa jotain itse satuttaa. Kiittää aina, kuin kuuluu kiittää. Sydän sulaa, kun kotona Elias on alkanut kiittämään ruuasta esimerkiksi sanoin; kiitos rakas äiti ruuasta. 

Elias puhuu täysin ymmärrettävästi lausein ja osaa taivuttaa sanat oikein. R:rää ei osaa vielä sanoa ja muutamissa vaikeemmissa sanoissa menee vielä vähän senat sakaisin - sanat sekaisin. Vihdoinkin ollaan päästy myös eroon vaipoista. Tai vielä on öisin ollut varuiksi, mutta siitäkin ajattelimme ensi viikolla luopua, kun pidempään ollut jo aamuisin vaippa kuiva. Kotona ollessa Elias harvemmin nukkuu enään päiväunia. Päiväkodissa ollessa torkkuu 45min-1h. Öisin Elias on ollut aina hyvä nukkumaan ja nukkuu 10-13h riippuen monelta täytyy aamuisin herättää. Muuten en oikein osaa eritellä mitään Eliaksen taitoja. On kuitenkin täysin ikätasollaan, ja taitaa kaikki perusasiat. Tunnistaa perusvärit jne.


Elias on varsinainen Angry birds fani. Kaiken pitäisi olla täynnä äidin mielestä ei niin kivoja lintuhahmoja. Kyllä meillä silti kaapit pursuaa niitä pehmoja, vaatteita yms. Kerta se tekee toisen onnelliseksi. Meillä leikitään suurimmaksi osaksi junaradalla ja legoilla sekä ajetaan isolla paloautolla. Muut lelut ei tällä hetkellä ainakaan oikein kiinnosta. Elias viihtyisi enemmänki vaan ulkona leikkien ja pelaten. Tv:stä tulevia lastenohjelmia meillä ei katsota oikeastaan koskaan. Dvd:ltä elias sen sijaan katsoo muumeja ja madagascaria ja youtubesta kaupungin sankareita. Ne ovat ehdottomia suosikkeja. 

suluissa mittoja 2-vuotiaana
Pituus: 95,4cm (88cm)
Paino: 13,8kg (12,1kg)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti