keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulu on ovella

Joulu on ollut minulle aina erityisen tärkeä juhla. Ei sen uskonnollisista syistä, vaan kaikista lämpöisistä ja ihanista muistoista. Lapsuudessani olemme viettäneet jouluja aina koko lähisuvun voimin, kokoonnuimme mummini luokse sitä juhlistamaan. Nyt vähän vanhempana, kun suku on kasvanut, emme ole enään mahtuneet kaikki samaan tilaan ja olemme "eriytyneet" viettämään jokainen perhe omia joulujaan. Siit huolimatta kotonani joulu on ollut aina ihana. Se tunnela, lasten jännittäminen ja ihana yhdessäolo on jotain korvaamatonta. Toivon, että pystyn luomaan Eliakselle yhtä ihania muistoja.


Tämä joulu meidän oli tarkoitus viettää ensimmäistä kertaa ihan oman pienen perheen voimin täällä kotona. Viime hetkellä koin kuitenkin suuren ahdistuksen sen epäonnistumisesta. Miten voisin saada sen ihanan tunnelman aikaiseksi jossain kolkossa kerrostaloasunnossa, jossa en pääse edes saunaan. En voi sytyttää miljoonia ulkotulia palamaan, enkä voi illalla lämmitellä takkatulen äärellä. Olen tosiaan myös aina tottunut siihen, että jouluna on kaikki läheiset yhdessä paikassa ja täällä olisimme olleet vain me kolme. Ihanalta ajatukselta sekin tuntui, mutta jotenkin kuitenkin haikealta. Ei olisi ketään niistä muista läheisistä ympärillä. Niimpä päätettiin, että vielä tämän joulun vietämme vanhempieni luona.
Halusin siitä huolimatta tuoda hieman joulun tunnelmaa tännekkin, vaikkemme aattoa täällä olekkaan. Olen myös aina vannonnut, etten koskaan ikinä tuo kotiini tekokuusta.. Mutta kuinkas kävinkään. Sellainen koristaa nyt olohuonettamme. 




Tänä jouluna minä olen luvannut viedä joulupöydään kaikki makeat herkut. Leivon ainakin valkosuklaa-glögijuustokakun, suklaakakun ja ehkäpä niitä paljon puhuttuja cake popseja. Hedelmäsalaatti on myös näiden rinnalle vielä harkinnassa, olisi kevyt ja raikas kun kuitenkin kaikki ahtaa vatsat täyteen ruokaa. Lapset paistavat aamupäivällä tortut ja piparit.

Ensi jouluna luultavasti/toivottavasti, olemme löytäneet ja ostaneet jo ihka oman kodin ja silloin vietämme varmasti joulumme siellä. Olemme alustavasti sopineetkin jo vanhempieni kanssa, että kokoonnumme kaikki yhdessä viettämään joulua sitten meidän kotiimme.

Minkälaisia jouluperinteitä teiltä löytyy tai miten vietätte joulua? :)

7 kommenttia:

  1. Mitenkä teillä olisi varaa omaan asuntoon? Kun olette niin kovin nuoria? Onko teillä säästöjä, lainan takaajia, yms? Minkälaista asuntoa etsitte? 3h+k? Anteeksi jos utelen :)

    Ihana body Eliaksella<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ala raha-asioistamme tarkemmin täällä kertomaan, mutta laina on pankissa jo valmiiksi neuvoteltuna. Olemme molemmat vakituisessa työsuhteessa ja olemme olleet jo pidemmän aikaan. Tein myös koko opiskelujeni ajan töitä koulun ohella. :)

      Etsimme 3-4h+k, mielummin sitä isompaa, jotta on tilaa toisellekkin lapselle paremmin. Ensisijaisesti rivitaloasuntoa, mutta myös paritaloja ja omakotitaloja olemme katselleet.

      Poista
    2. Ja toki saa kysellä, kaikkea en tääll vain halua jakaa :)

      Ja Elias kiittää! :)

      Poista
    3. Kiitos kun vastasit! Ymmärrän kyllä ettet halua yksityiskohtaisesti kertoa raha-asioistanne :) Onnea oman kodin etsimiseen!

      Poista
  2. Söpö Elias :) Lukaksella on muuten ihan sama body :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elias kittää (: Meillä jäi juuri harmillisesti pieneksi :(

      Poista